2 Temmuz 2018 Pazartesi

Kısa Sürede Nasıl Zengin Oluruz?

       Zengin olmak herkesin hayali,ama o kadar da kolay değil zengin olan insanların hikayelerinden ve kendi şahsi görüşlerimden derlenmiş bir yazıya hoşgeldiniz.



  Tasarruf Edin!




Bu kelimeden nefret ediyor olabilirsiniz,muazzam geliri olan insanlar bile tasarruf etmeye tahammül ediyorlarsa siz mecbursunuz,nasıl tasarruf ederim gibi bahaneleri bırakıp biran önce başlamanız gerekiyor.Örneğin evdeki ampülleri tasarruflu ampüllerle değiştimeniz elektrik faturanıza yılda 70 Türk Lirası tasarruf olarak yansır.Dışarıda yemeyi içmeyi bırakarak yılda 7.000 Liraya kadar tasarruf sağlayabilirsiniz.Sadece dışarda kahve içmeyi bırakarak yılda 2.000 TL tasarruf edersiniz.
Sigarayı bırakarak yılda 4.000 TL veya tütün içerek yılda 3.000 TL tasarruf edersiniz.Daha niceleri var say say bitmez.


En Çok Para Harcadığınız Alışkanlığı Bırakın!


Ayda 200 TL'nin üzerinde bir harcama ciddi bir harcamadır.Heleki düzenli bir harcamaysa iş daha da sıkıntılı olacaktır.En çok para harcadığınız şey nedir bunu araştırın ve derhal bırakın veya azaltılacak bişeyse azaltın!

Birikim Yapın!


Yılda 10.000 TL biriktiremiyorsanız zengin olma hayallerine kapılmayın!Muhtemelen şansınızın yaver gitme şansı onbinde 1 olabilir.Dünyada çok az kişi az parayla zengin olabilmişlerdir.Bu nedenle size tavsiyem Yılda en az 10.000 TL biriktirmeniz yönünde.


Yatırım Yapın!




Birikim çok aptalca bir şeydir.Şaşırdınız değilmi yukarıda birikim yapın derken şimdi yapmamanızı söylüyorum,evet birikim kenarda yastık altında durması çok aptalcadır.Hatta o parayı çarçur etmek ile daha akıllıcadır.Çünkü enflasyon olan bir ülkede heleki %15 e dayanmış durumdayken kenarda yatırımsız para tutmak paranın erimesi demektir.Örneğin 100.000 TL paranız var bu parayla şuan alabildiklerinizi bir yıl sonra alamayacaksınız.bu yıl 85.000 TL harcayarak ne alabiliyosanız seneyede 100.000 TL harcayarak alabileceksiniz bu nedenle Mutlaka yatırım yapın.


Döviz





Peki neye yatırım yapayım dediğinizi duyar gibiyim.Döviz gelişmemiş veya gelişen ülkeler için son derece kullanışlı bir yatırım aracıdır.Fakat döviz çok değişkendir.Örneğin bu yıl 10.000 dolar aldınız diyelim.seneye bozdurduğunuzda karınızın sadece %1 olduğınu gördünüz.Oysaki %15 enflasyon yaşanmıştı en az %15 değer kazanması gerekirdi.İşte o olay öyle değil ülkenin para birimleri ekonomik gidişat hakkında ipucu verebilir ama sadece ipucuyla kalır. Örneğin 4.60 dan aldığınız doların sene sonunda 5.00 liraya ulaşmış olması size mantıklı ve karlı gelebilir.Fakat aniden alınan bir kararla TL Tahvil faizlerinin artmasıyla ülkeye yüklü miktarda döviz giriyor ve lop dolar 4.65 e düşüyor.sizin de karınız sadece 1 dolar başı 5 kuruş ile kalıyor.Size tavsiyem doları sürekli al sat yapmalısınız.düştüğü zaman alın yükseldiği zaman satın.Merkez bankasını da yakından takip edin.


Altın


En risksiz ama karı düşük ve uzun vadeli yatırım aracıdır.Altın hiçbir zaman değer kaybetmeyecektir.
Kaybettiği değerlerde kısa süreli olmaktadır.Bunun sebebi dünyada belli miktarda altın bulunması
Altın satılınca rezerv miktarı azalır fiyatı artar.Her zaman değerlenir.Vadeli altın hesabı daha  mantıklıdır.Örneğin 100 gram altınınız bulunuyor.Bunun piyasa değeri yaklaşık 19.000TL
Biz hesaplaması kolay diye 20.000 TL diyelim.Vadeli altın hesabınıza bankanız yıllık %2 faiz verdi.
Altını gram fiyatı 1 yıl sonra 200 TL den 250 TL ye yükseldi.Ve banka hesabınızda faizsiz olarak
25.000 TL'ye çıkan bir para bulunuyor.Normalde vadesiz hesapta Karınız sadece 5000 TL iken Vadeli hesapta karınız 6.000TL ye çıkıyor. Bu rakam 1 kilogram altın için ekstra 10.000 TL faiz getirisi demek.


1.Bölüm sona ermiştir.2.bölüm için takipte kalınız.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder